Wikia


Suske en Wiske is de naam van een serie stripverhalen uit Vlaanderen. De bedenker is Willy Vandersteen en daarna is het nog geschreven door Paul Geerts, Marc Verhaegen en het tweetal Luc Morjaeu en Peter Van Gucht.

De stripreeks is één van de populairste stripseries in Vlaanderen en één van de weinige strips uit Vlaanderen die ook in andere landen erg leuk worden gevonden. Het is al bedacht in 1945 en is dus een strip die al erg lang loopt. De verhalen zijn erg grappig. "Suske en Wiske" speelt zich vaak in het heden af, maar ook veel verhalen spelen zich vroeger af.

Geschiedenis Edit

Eerste paar jaren Edit

Op 30 maart 1945 kwam de eerste aflevering van De avonturen van Rikki en Wiske in De Nieuwe Standaard. In het verhaal zaten tante Sidonia, Wiske, en haar oudere broer Rikki.

Op 19 december 1945 kwam in de krant het eerste verhaal van Suske en Wiske. Dat heette Op het eiland Amoras. In deze strip kwamen ook Suske en Professor Barabas voor. Rikki verdween toen hij met een schoenenbon ergens heen ging. Vandersteen zei dat Rikki geen goed stripfiguurtje was en dat hij teveel op Kuifje leek.

Externe links Edit

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.