Wikia


"Antigoon vooruit!"

- Suske

Nationaliteit en Tijdperk: Amorasiaan/Belg (Heden)

Familie: Sidonia (Voogd), Sus Antigoon (Over-Overgrootvader), Cois Antigoon (Verre verwante), Cois'Vader Verre verwante

Amoras Edit

Geboren onder de naam François Antigoon, Suske groeide op onder De Mageren op het eiland Amoras. De Mageren leefde onder het bewind van De Vetten die al het voedsel voor zichzelf hielden. Suske leide het verzet nadat zijn ouders waren overleden maar het onduidelijk of de leenheer Jef Blaaskop verantwoordelijk was voor hun dood of zijn voorganger. Het verzet was echter een fiasco en vochten onder elkaar voor de restjes voedsel dat zij noch hadden.

Dit veranderende echter toen hij Wiske een Belg uit Antwerpen van een verdrinksdood probeerde te redden. Samen wisten zij in de hoofdstad Antverpia het spook Sus Antigoon de oprichter en een verre voorouder van Suske van het onrecht op Amoras te overtuigen. En met zijn hulp wiste ze Jef Blaaskop te onttronen. Vreemd genoeg benoemde de Mageren niet hem maar Wiske uit tot hun nieuwe vorst. Maar hij en Wiske waren onafscheidelijk geworden en besloot met Wiske naar Antwerpen te vertrekken toen zij en haar tante Sidonia besloten naar Belgien terug te keren en door Sidonia werd geadopteerd.

Hij ontmoette Lambik terwijl Suske met Wiske in the Belgische Kempen kampeerde en de drie raakte betrokken in een zaak dat de assistent van Professor Barabas betrof, Savantas. Zijn assistant wilde de Belgische gemeenschap probeerde te verkleinen. En reisde Belgie en Nederland door met een nieuwe vondst van Barabas, Vitamitje. Savantas werd echter verkleind en door een vogel verslonden.

Lambik werd goede vrienden met Wiske en haar familie en trok een tijdje in het huis van haar tante. Waar ze Lambik begeleidde naar Dongo om Arthur de broer van Lambik te vinden. Daar vonden ze een meisje met de naam Banana en bestrijden de schurk Serpentos om het zwarte meisje terug op haar troon te helpen.

Later weer in België raakte Lambik betrokken met de kwelgeesten De Zwarte Madam, Lange Wapper en Kludde. Waar Suske en Wiske net als Lambik leerde het toverwoord van de Madam zodat ze konden toveren tot de Kwelgeest de woorden had veranderd. Suske verloor bijna zijn leven maar was uiteindelijk gered toen zijn verre voorvader zich ermee bemoeide en de leider van Het Spokenparlement werd en de macht van de drie kwelgeesten had gebroken.

Suske beleefde een avontuur in de middel eeuwen nadat zijn voogd een Staande Toverspiegel op de kermis had gekocht en erdoor te springen vrede wisten te sluiten tussen de Kannekijkers en de Drogelevers door bier te brouwen. Na hij en Wiske waren teruggekeerd reisde hij samen met Wiske en Lambik naar Bagdada in Irak om de boosaardige tovenaar Ali-ben-Salami te bestrijden.ImagesCAFTFG65
ImagesCADUBY9Z
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.