Wikia


Nationaliteit en Tijdperk: Belg (Heden)

Familie: De Snor (Vader), Rikki (Neefje), Wiske (Nichtje), Rosse John (Neef), Net de Anker (Nicht), Sprotje (Achterneefje), Eulalie (Oudtante), Petra van Stiefrijk (Verre verwante), Wiske van Stiefrijk (Verre verwante), Nonkel Moustache (Verre verwante), Sidonia (14e n.Chr.) (Voorouder), Poefke (Voorouder), Suske (Pleegkind)

Sidonia is de voogd van Suske en Wiske.


Geschiedenis Edit

Het is onduidelijk wanneer en waarom Wiske en Wiske's grote broer Rikki bij Sidonia introkken.

Haar neefje ontpopte zich tot een waar lichtgewicht boks kampioen. En gebruikte zijn de aankomende match met de bokser en technici Bukovin als cover om in Chocowakije geraken. Om de plannen en prototype van de gestolen Rakkettank van ingineur Wargaren terug te halen. Sidonia hielp de twee in het geheim en dankzij haar werd het een success. Haar avonturen met Rikki was echter van korte duur. Hij vertrok om nieuwe schoenen te kopen en zowel Wiske als Sidonia vergaten dat hij ooit had bestaan.

In haar volgende avontuur begeleide zij Wiske en Barabas naar het eiland Amoras. Waar ze een gevangenen werd van De Vetten onder hun Leenheer Jef Blaaskop. Echter toen ze gered werd door Wiske en haar twee nieuwe vrienden Suske en Sus Antigoon, wist Sidonia het onderdrukte volk vand De Mageren te vereinigen en de landhaar af te zetten. Wiske werd koningin van Amoras en benoemde haar tante tot Adel. Suske besloot met het drietal mee terug naar België te gaan, waar Sidonia hem adopteerde.

Toen de assistent van Professor Barabas, Savantas. De Belgische gemeenschap probeerde te verkleinen. Ondersteunde zij Barabas, terwijl Suske en Wiske met de hulp van Lambik de schurk wisten te vangen. Echter Savantas vond de dood toen een vogel hem verslond. Lambik was echter een landloper met velen schulden en omdat de man vriendelijk genoeg was mocht hij een ijd intrekken bij Sidonia en de kinderen. Ze vertrouwde de man zo goed dat ze Lambik haar twee voogdkinderen en hem toevertrouwde naar een reis in het Afrikaans Dongo begeleid door de ezel Putifar om Lambik's broer Arthur op te zoeken. Ze vertrok echter later naar het Afrikaanse land op de groep te helpen. Echter terug in België werd ze tot haar uiterste gedreven, Lambik trok om met ongure type die de man verdacht maakte aan goudroof. Hoewel ze bijna werd onthoofd door de kwelkgeest De Zwarte Madam wist ze samen met Suske en Wiske het goud aan de staat terug te geven.

Op een bezoek bij de lokale kermis wist Sidonia een Staande Toverspiegel afhandig te maken. Maar zowel Suske en Wiske zagen een voorouder van Sidonia in de spiegel en probeerde haar te helpen. De spiegel brak nadat de kinderen naar de middeleeuwen reisde. Maar wist de kinderen terug te krijgen nadat ze alle scherven weer op zijn plaats wist te krijgen. Van de kinderen leerde ze van haar nobble achtergrond en besloot haar naam met de royale kleine "d" te schrijven.

(meer te komen)

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.