Wikia


Nationaliteit en Tijdperk: Mocagask (Heden)

De heerser over het schiereiland staat Mocano in de Middellandse Zee

Op het sterfbed van zijn vader leerde René de waren geschiedenis van zijn geboorteland Mocano. Terwijl hij het prinsendom van Mocano regeerde voedde hij in het geheim de slapende vleesetende Brachiosaurus onder het eiland.

Helaas werd het geheimzinnige gedrag opgemerkt door zijn Luitenant Rongoir die Graaf Brocca en Yvan in huurde om de Bronzen Sleutel te bemachtigen. René was en echter voor gemaskerd als het Rode Masker met behulp van Lambik die hij in vertrouwen nam. Nadat Lambik Rongoir had ontmaskert benoemde hij de Belg tot zijn nieuwe luitenant en vertrok uit het prinsendom. Zodat Lambik zich met de beveiliging van het eiland bezig kon houden. En René zijn volledige aandacht op het eiland kon richten als het Rode Masker. Waar zijn missie tijdelijk werd gestaakt toen de prins door een sidderrog gestoken werd. De sleutel werd echter ontdekt en geopend door Rongoir en zijn bende. Als prins gaf René het bevel het eiland te ontruimen voor de Brachiosaurus ontwaakte en de gebouwen gevestigd op Mocano vernietigde. en richte zijn aandacht op het kleine land Monaco.

Prins René III 2
Mocano had echter een niet bemoeien pact met zijn buurland en besloot het monster te doden voor het Mocano kon bereiken.

Het leger was echter machteloos en enkel toen de Reuze Merou Prosper exposieve in zijn muil wist te plaatsen werden bijde landen gered. De Reuze Merou, Prosper, Lambik, Suske en Wiske kregen de hoogste hoogste onderscheiding van het prinsendom overhandigt door de prins zelf. Terwijl Mocano weer werd opgebouwd strafte Prins René III, Rongoir, Brocca en Yvan loterij loten te verkopen tot hun schuld en de wederbouw was terug betaalt. Mocano was binnen een kotertijd weer het kleine paradijs dat het eerst was.

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.