Wikia

WelkomEdit

Hoi, Welkom bij Suske en Wiske Wiki! Dank je wel voor je bewerking aan de pagina Chokowakije.

Als je hulp zoekt en er zijn geen lokale beheerders, ga dan naar de forums op de Centrale Gemeenschapswiki Flightmare (overleg) 2 apr 2016 20:33 (UTC)

Bewerkingen Edit

Hoi :) ik ben Yatalu, Wikia Helper voor Nederlandstalige community's. Je bent hier best goed aan het bewerken zie ik. Ben je van plan misschien de wiki te adopteren? Want ik denk wel dat het leuk zou zijn om nog een actieve Nederlandstalige stripwiki te hebben.

Een paar tips nog:

  • Je gebruikt enorm veel categorieën... ik weet niet of categorieën per personage enzo echt nodig zijn, de hoofdpersonages komen in bijna elke strip voor en bij de nevenpersonages kan je gewoon een titel "Verschijningen" zetten met welke strips ze voorkomen. Ook voor personages als Lambik lijken de helft van de categorieën niet super nuttig, misschien kan je beter 1 categorie Categorie:Personages maken, en desnoods later onderverdelen als het te veel worden.
  • Je moet opletten voor anglicismen! Als je Engelse wiki's bewerkt, is het gemakkelijk om fouten te maken als "Karakters" schrijven i.p.v. "Personages" (personality = karakter, character = personage) of artikel- en tussentitels met hoofdletters te schrijven (Titels Zoals Dit → hoofdletters mogen alleen voor het eerste woord in het Nederlands). Zulke fouten zien er niet altijd netjes en professioneel uit.
  • Wil je graag dat ik infoboxen voor je codeer? Ik heb er ook al gemaakt op andere wiki's zoals bv. Thorgal Wiki voor stripalbums en personages. Of andere sjablonen zoals die voor stub, je laat het maar weten :) en als je wil dat ik het design van de wiki wat bijwerk, kan ik dat ook altijd voor je doen.

Mvg,
YATTA ヽ( ° ヮ° )ノ @fandom ☆ 2016年08月23日、11:22:31 

  • Er zijn zat Suske en Wiske sites.

Maar wat ze missen is informatie over de landen waar ze zijn geweest

De Categories zijn een hulp als je wilt weten zijn er meer wetenschappers behalve  Barabas?, Hebben oze vrienden meer personages onrmoet in de eerste eeuw voor christus behalve Lamiborix en zijn volk? Welke landen zijn er bezocht in de reeks.. 

Uit welk tijdperk kome ze (Heden staat niet vooor vandaag maar meer voor onstervelijkheid Nelson Maldela werd in één van de strips ontmoet maar omdat hij niet fictioneel was/is. Maar velen zoals Suske en Wiske worden niet meer ouder.

Een categorie is een makkelijke link voor dat

Het probleem met de "title verschijning" is dat er eerst een entry van de personage  gemaakt moetten worden, terwijl een categorie een simple link is voor de album pagina zoals bij andere wike paginas http://dc.wikia.com/wiki/Category:J%27onn_J%27onzz_(New_Earth)/Appearances

  • Ik had altijd gedacht dat de meeste woorden met een hoofdletter moesten beginnen, inverband dat het ook voor een naam staat (Kees-jan Appelboom)

De "Karakters" werd algebruikt voor ik de wiki invulde, heb daar niets aan veranderd, maar je hebt gelijk.

  • Voor de Infobox is het geen slecht idee. We moeten alleen afspreken wat er allemaal in moet er word veel gereisd dus (geboorte) tijdperken zou geen luxse zijn 

Ouroborosi 23 aug 2016 13:11 (UTC)

Ja, maar hoe vaak vraag jij je nou af "zouden er nog andere loodgieters rondlopen?" of "wie is er nog allemaal Belg?" Op alle wiki's waar ik bewerkt heb, heb ik zulke informatie nog nooit nodig hehad. Je wilt doorgaans weten over één personage: of die in een bepaald land geweest is, of in welke strip een bepaald personage voorkomt, enz. Maar dan heb je het personage al, dus dan kijk je op het artikel van het personage.
Gebruikers/lezers moeten ook al goed met het systeem bekend zijn (ben ik!) én categorieën actief gebruiken als navigatiesysteem (ben ik maar in minimale mate) om het effectief te laten zijn. Dus behalve het feit of mensen het zouden kunnen gebruiken, gaat bijna niemand weten hoe het te gebruiken, en bovendien is het minder gemakkelijk te googlen.
Daarbovenop is DC Database ook wel strips, maar vind ik niet dat je ze echt kan vergelijken - Suske & Wiske is een stripreeks van nog geen 500 strips, het is nauwelijks op dezelfde schaal en er zijn geen dozijn of zelfs honderd verschillende reeksen waar personages in kunnen verschijnen. Zo ga je in verhouding echt enorm veel categorieën maken voor uiteindelijk niet zo veel pagina's, wat resulteert in een heleboel superkleine categorieën. En uiteindelijk is het niet dezelfde wiki, je hoeft ook niet hetzelfde categoriesysteem te gebruiken.
Ivm. hoofdletters: namen in het Nederlands zijn enkel van toepassing voor personen, organisaties en plaatsen geloof ik? Ik ben natuurlijk geen Nederlands taalexpert, gewoon belezen. Iig. niet voor (deel)titels van artikels, en voor boeken en andere artistieke werken, daar wordt alleen de eerste letter met hoofdletter geschreven. Hier een link van de Taalunie: http://taaladvies.net/taal/advies/tekst/98/hoofdletters_bij_titels_van_boeken_liedjes_films_ed_algemeen/
Ik kan ook alvast wel aan een infobox werken en dan kunnen we samen bespreken welke veranderingen je graag wilt of wat je vindt van het uitzicht, voor we hem op artikels gaan gebruiken :) Welke infoboxen zijn zeker nuttig? Voorlopig denk ik dat personage en album de meest belangrijke zijn, denk jij er nog aan andere?
YATTA ヽ( ° ヮ° )ノ @fandom ☆ 2016年08月26日、08:32:13 
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.