Wikia


Nationaliteit en Tijdperk: Belg/Spanjaard (Heden)

Familie: Don José del Rondello (Man), Sprotje (Zoon), De Snor (Oom), Rosse John (Neef), Sidonia (Nicht), Rikki (Achterneefje), Wiske (Achternichtje), Petra van Stiefrijk (Verre verwante), Wiske van Stiefrijk (Verre verwante), Nokel Moustache (Verre verwante), Sidonia (14e n.Chr.) (Voorouder), Poefke (Voorouder)


Net de Anker is de nicht ven Tante Sidonia. Ze begon als een simple visverkoopster die met de Spaanse horlogemaker en uitvinder Don José del Rondello trouwde. Ze vertrokken naar Spanje waar hun zoontje Sprotje werd geboren. Niet lang daarna brak de Spaanse Burgeroorlog uit. Ze verloor haar man in een Bombardement daarna was ze gaan zingen als Carmencita Falasolom de kost te verdienen voor haar en Sprotje.

Als Carmencita Falasol had veel succes en reisde grote steden af zoals, Londen en Parijs de laatste waarin ze de bijnaam Atoomzangeres wist te verkrijgen. Terwijl velen zich afvroegen wat er in de de doos bevond dat ze bij haar optreden altijd mee nam. Dit was natuurlijk Sprotje. Sprotje en de doos werden echter gestolen toen ze in de Stadsschouwburg in Antwerpen optrad. Door de desperadoes en stierenvangers Capitano Schramoelio en Ramundo. Die Sprotje wouden gebruiken als gijzelaar om haar man te dwingen De Stalen Stier op te geven. Nadat ze was herenigt met haar nicht Sidonia en haar vrienden was ze noodgedwongen in hen te vertrouwen omdat zijzelf door haar contracten niet naar Spanje kon om haar zoon terug te halen.

Of het door puurtoeval of dat ze haar contracten in de wind had geslagen was niet duidelijk. Maar haar vliegtuig bevond zich boven het hol van de ontvoerders Het Gierennest en wist haar zoon met haar brullende stem te redden. En werd vereinigt met haar man. Terwijl Sidonia, Lambik, Wiske en Suske terug naar België vlogen. Besloot de Anker met haar man en zoon in Spanje te blijven.

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.