Wikia


Nationaliteit en Tijdperk: Belg (Heden)

Familie: Grootvader Lambik (Grootvader), Papal-Ambik (Vader), Arthur (Broer), Biotica (Tante), Johan Matheus Lambik (Voorvader), Evarist (Verre Voorvader), Lambiorix (Verre Voorvader), Grootvader van Lambiorix (Verre Voorvader)

Lambik is de zelf verklaarde leider en hoofdpersoon van de serie. Hij lust een biertje, is trots en eigenwijs maar heeft een hart van goud.

GeschiedenisEdit

Geboren als de oudste zoon van Papal-Ambik en een ongenoemde moeder in de Kempen van Belgisch Limburg. Waar zij later zouden verhuizen naar Antwerpen en omstreken. Zijn relatie met zijn moeder blijkt nog steeds een mysterie, maar we weten dat ze voor hem en zijn broer Arthur heeft gezongen. Omdat Lambik's vader zich vaak in het Afrikaanse Kongo bevond zorgde zijn tante Biotica voor hem en zijn broer.

Lambik 25

Lambik verteld over zijn oorlogsverleden

Ook was Lambik oud genoeg dat hij de eerste wereld oorlog had meegevochten en hoewel hij zijn Grootvader Lambik er in verloor draagt hij met trots de strepen die hij daar verdiende. 

Het was na die tijd dat Lambik een Privédetective werd en wat bij ging verdienen als een Loodgieter.

Na de oorlog hielp hij samen met zijn broer Arthur hun vader in zijn oude dag de belasting te onderduiken en zich in Kongo vestigde. Zijn broer bleef achter in het buurland Dongo waar hij de Selderum Aeroplanis plant bestudeerde, en net zo onvindbaar werd als zijn vader.

De eerste ontmoeting Docter KrimsonEdit

Lambik waande zijn broer verloren en besloot op vakantie te gaan net over de Franse grens in het Piscine les bains, om even zijn zorgen te vergeten. Na een zware regenbui waar hij zijn meeste spullen verloor werd hij opgepikt door de Fransman Noël Sinon de eigenaar van Hotel De La Tour waar hij kon verblijven in ruil voor wat loodgieters werk. Maar ook iemand anders verbleef daar wachtend tot zijn wagen was gerepareerd een jongeman Krimson. Lambik in zijn onderzoek van de waterleiding ontdekt een ondergrondse Nazi trein met gestolen goed van bekende kunstenaars. In niet een van Lambiks betere momenten besluit de Belg de spullen te smokkelen waarin Sinons serveerster Léonie in betrokken raakt. Krimson ontdekt dit en wordt door Léonie neer geslagen. Léonie komt echter haar belofte niet na. Ze werd ondekt door haar werkgever Sinon die zij van de trap duwde en zo zijn nek brak en verliet het dorp met het goud dat zij en Lambik hadden buit gemaakt. Verdacht van moord werd Lambik in hechtenis genomen. Maar werd een week later weer vrijgezet omdat er gaan bewijs bleek te zijn.

Dit gaf Krimson echter genoeg tijd om de rest en het grootste deel van de Nazi schat te claimen. Lambik kon niets anders doen dan terug te keren naar België.


De Avonturen van Suske en WiskeEdit

Lambik ontmoette de kinderen Suske en Wiske toen hij bezig was in de Kempen met de zaak van vermiste personen die verkleind en gevangen genomen werden door Savantas de voormalige assistent van Professor Barabas. Alhoewel hij zijn best deed om de kinderen te helpen was hij meer tot last dan van nut. De jacht eindigde echter met de dood van de schurk. Savantas werd door zijn eigen verkleinstraal werd verkleind en werd verslonden door een vogel. Omdat de man diep in de schulden bleek te zijn kon hij een tijdje intrekken in het huis van de tante van de twee kinderen, Sidonia. Daar vertrok hij samen met de kinderen en een letterlijke ezel Putifar naar de Afrikaanse Kolonie Dongo om Lambiks broer te vinden. Nadat Arthur een brief had gestuurd. Daar streden zij tegen Serpentos en zijn slang Kanga. Lambiks broer was opzoek naar de dochter van zijn voormalige gids en had beloofd de meid te adopteren. Lambik was echter bereid een ander meisje die aan de beschrijving voldeed, maar dat meisje Banana scheen de echte te zijn. Na afscheid van Arthur te hebben genomen vertrok Lambik samen met de kinderen en Sidonia terug naar België. Eenmaal thuis begon hij om te trekken met de Kwelgeesten Lange Wapper, Kludde en de De Zwarte Madam. Na magie te hebben geleerd werd de Belg verdacht van de diefstal van al het goud uit de Belgische Bank. Waar hij zich verstopte als een Bavianopoï Derus Lambikarium in het ZOO Antwerpen. Uiteindelijk werd het goud op een schip in De Schelde en terug gebracht en dit maakte Lambik weer een vrije man.

Lambik trok later weer in zijn eigenvalues waar hij een rare phylogeny begon te beoefenen. Hij begon te geloven dat als de mensheid zich meer als paarden zou gedragen dat oorlog zou verdwijnen. En het werd zo erg dat de Belg om in een paard te veranderen een magische toverspreuk ruilde van de Irakees Sidi-ben-Moka voor Schanulleke. Lambik had echter de helft en veranderde in een Centaur, een half paard half mens. Om het popje van Wiske en Lambik in een mens terug te veranderen reisde Lambik met de twee kinderen naar Bagdada waar de boosaardige tovenaar Ali-ben-Salami hem weer terug toverde.


Triva Edit

  • Lambik's sterrenbeeld is Maagd
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.