Wikia


"Krimson wint altijd!"

~Krimson

Nationaliteit en Tijdperk: Belg (Heden)

Familie: Onbekend

Krimson is een meestercrimineel. En word door velen gezien als de hoofd slechterik van de series.

GeschiedenisEdit

Krimson 2
Krimson was geboren in het dorpje Dievegem en groeide op in de stad Antwerpen waar hij een basisopleiding genoot op het Sint-Eligiusinstituut waar hij een klaslokaal deelde met Willy Vandersteen en Barabas.

Na Barabas was Krimson de slimste van de klas en favoriet van zijn leraar Broeder Nestor waarvoor hij mede klasgenote voor verraden. Zelfs in zijn jonge jaren haalde hij kattekwaat uit. Maar niemand had verwacht dat hij een bondgenootschap zou sluiten met de tot leven geworden Reus van het Brabofontein, Druon Antigoon. Waar hij tol afdwong van scheepvaarders die De Schelde wouden bevaren.

Na maten Krimson ouder werden er velen kwaaltjes bij hem geconcentreerd, Epilepsie en Schizofrenie waren er maar twee van. Gedwongen om pillen te blijven slikken en de goede zorgen van velen dokters. Zorgde voor een verandering van levensstijl, weg was de zelf ingenomen Krimson. De jongeman haalde zijn dokters diploma enkel om de andere te helpen, iets dat hem niet op een goede voet bij zijn vader zette.

Dit veranderde echter toen de jonge dokter auto pech kreeg en zijn introkken deed in Hotel De La Tour in Piscine les bains te Frankrijk. Hij betrapte Lambik die probeerde gestolen goed uit een gevonden ondergrondse Nazitrein uit te smokkelen. Krimson probeerde Lambik en de serveerster Léonie te stoppen en de voorwerpen naar hun rechtmatig eigenaar terug te geven. Hij eindigde bewusteloos op het spoor met een zware Epilepsie aanval. Toen Krimson bijkwam had de aanval hem veranderd met een andere persoonlijkheid, claimed de schat voor zich zelf. En besloot zijn leven aan het kwaad te weiden.[1]

  1. De gebeurtenissen in [[Piscine les bains]] zijn slechts uit de meer volwassen series Amoras (Serie). Het Paradox dat de Barabas van die serie, (dat Krimson werd neer geschoten en naar het Heden werd gebracht waar hij werd geopereerd en gehersenspoeld door de hersen arts, word hier uitgelaten. Het is zelfs mogelijk dat hele gebeurtenis in Piscine les bains niets te maken heeft met de basis series.
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.